Fantastiskt mottagande för pewag bluetrack

Nu har den nordiska skogsbranschen bekantat sig med pewag bluetrack.

Åsikten är klar. Det nya drivbandet för skogsmaskiner från pewag lever verkligen upp till företagets starka varumärke och goda anseende gällande kvalitet.

– Mottagandet har varit fantastiskt, säger Hans Nicklasson, sales manager på pewag sweden.


I och med den nya modellserien, bluetrack perfektbluetrack duro och bluetrack flow, har pewag klivit in på marknaden för drivband. Entrén tas emot med mycket positiva reaktioner.
– Den genomgående kommentaren jag mötts av är följande: ni gör de bästa kedjorna. Är banden lika bra vet vi att de håller högsta klass, konstaterar Hans Nicklasson nöjt och fortsätter:

– Naturligtvis är det roligt att feedbacken varit så positiv. Vi har ett starkt grundmurat rykte sedan en lång följd av år. Vårt märke står för kvalitet och topprodukter. Det förtroendet avspeglas i lovorden vi fått om pewag bluetrack. Det finns ett väldigt stort intresse för oss och från och med nu gäller det även som bandleverantör.

Mycket av berömmet gäller pewag bluetracks förmåga att vara skonsamt mot underlaget och samtidigt erbjuda optimalt grepp. Klart är att pewag tekniskt sett hittat en perfekt balans. Med det här drivbandet har företaget tagit ett stort och viktigt steg framåt i arbetet att värna om miljön.

Den nordiska introduktionen av pewag bluetrack skedde i början av juni i samband med två stora traditionella skogsmässor i Sverige. Den ansedda tillverkaren av slirskyddsprodukter – med huvudsäte i Österrike – hade utställningsmonter vid Skogselmia i Jönköping och Skogsnolia i Umeå. Responsen från skogsentreprenörer, maskintillverkare och övriga besökare bekräftar att pewag gjort rätt som valt att utöka sitt produktutbud med ytterligare ett segment. Drivband utsätts för hårt slitage i vår tuffa nordiska terräng. Villkor som påverkar livslängden. Ett band som tål många års hård användning betyder viktiga besparingar på sikt.

Eftersom kvalitet är pewags signum är förväntningarna därefter. Beständighet över tid är primärt. Men det är inte bara banden som ska hålla. Samma gäller skog och mark.
– Kraven om miljöhänsyn växer och det är bra. Det är viktigt att markskadorna minskar. Vårt nya skogsmaskinsband är tillverkat enligt de senaste rönen och är mycket skonsamt för marken, framhåller Hans Nicklasson.

Ett bra exempel på pewags innovativa utveckling är att bluetracks dubbelbroddade bandplattor är vågformade. Profilen gör att den härdade ytan på brodden ökar och att banden blir tåligare som helhet.
Det är idéer av det slaget som markerar pewags breda erfarenhet, men också framtidsinriktade vilja.

– Vi är bra idag, men kan bli ännu bättre. Vi känner oss starka, säger Hans Nicklasson. 

www.pewagbluetrack.com