pewag investerar i innovativa lösningar för skogsbruk

Förutom på hög kvalitet, lång livslängd och lönsamhet fokuserar pewag på maximalt markskydd i skogen

pewag har en sekellång erfarenhet av tillverkning av kedjor och komponenter. För att säkerställa optimal kvalitet sker hela produktionen precis som tidigare i Centraleuropa. På så sätt kan vi hålla koll på hela produktionskedjan och säkerställa högsta kvalitet, lång livslängd och lönsamhet för användaren.

De senaste åren har kraven på skogsprodukter utvidgats med en väsentlig komponent. Förutom utmärkt motståndskraft, robusthet och lönsamhet står även minimal markbelastning och naturskydd i fokus. Av den anledningen har vi investerat i utvecklingen av innovativa lösningar för skogsbruk och sammanlänkat våra kunders och naturens behov. Våra pewag-skogsband ger 4 centrala fördelar:

  • Ökad slitstyrka och längre livslängd
  • Förbättrat  grepp
  • Utmärkt lönsamhet
  • Maximalt markskydd

Alla pewagskogband är utrustade med broddar i den beprövade pewag starwave®-profilen. Spåren i starwave®-profilen uppnår mer grepp än släta broddar eftersom de får mer yta. Det innebär också att det finns mer slitvolym. Detta säkerställer en hög motståndskraft och en längre livslängd för  broddarna, särskilt under svåra förhållanden. Dessutom garanterar en speciell härdningsprocess i länksystemet en förbättrad slitstyrka, vilket gör att skogsbandets livslängd förlängs.

Tack vare den innovativa pewag starwave®-profilen och den asymmetriska placeringen av broddarna ökar greppet avsevärt. Oavsett hur underlaget ser ut griper de asymmetriskt placerade broddarna i marken på ett säkert sätt. Detta säkerställer ett ökat  grepp, mindre halkrisk och mer stabilitet.

Tack vare bandens optimala passform på däcken sjunker maskinen ner mindre och glider lättare över marken. Detta leder till att mindre bränsle förbrukas och att maskinen blir snabbare och effektivare.

Genom att minska markbelastningen bidrar pewags skogband avgörande till miljövänlighet och hållbarhet. Det breda profilutförandet minimerar maskinens nedsjunkning på mjuka underlag och därmed också upprivning och förstörelse av marken.

För mer säkerhet i skogen – pewags skogsprodukter!

 

Vi ger dig gärna råd och hjälper dig att välja rätt skogsprodukt. Skriv ett e-postmeddelande till pewagsweden(at)pewag.com eller ring vår kundtjänst på 0300-711 00

Mer information om våra skogsprodukter.