Arbeta säkert i skogen med pewag

Oavsett om det är brant terräng, klippig mark, lera eller snö – pewag har rätt lösning för alla underlag

Vi vet alla att säkerhet spelar en viktig roll när man arbetar i skogen. I och med allt större och dyrare maskiner med upp till tio hjul kan fel bli fatala, både för människor och fordon. Skogskedjor och skogsband ger oss därmed en viktig extra säkerhetsaspekt när vi arbetar i skogen.

De ger fäste i oländig, brant terräng och skyddar oss och vår maskin mot halkning och olyckor. Banden och kedjorna finns i olika utföranden som passar för olika användningsområden och underlag. Oavsett om vi är ute i snötäckt och sörjig terräng eller på klippig mark finns det en lämplig kedja för varje underlag. pewag erbjuder också allrounder för arbete under vitt skilda förhållanden.

Skogskedjor hjälper oss att arbeta säkrare och effektivare. Tack vare kedjornas förstklassiga självrensande  e egenskaper minskar inte heller greppförmågan. Däckförslitning kan motverkas genom kedjornas justeringselement. Samtidigt har skogskedjorna från pewag en skonande effekt på marken tack vare sin relativt låga vikt.

Men vad händer om marken är särskilt mjuk och våra maskiner skulle sjunka ner? Det är då skogsbanden kommer väl till pass. Tack vare breda kontaktytor fördelas maskinens vikt bättre och förhindrar att maskinen sjunker ner. Asymmetriskt påsvetsade broddar ger nödvändigt grepp och vi tappar inte fästet trots markskyddet.

Ett trasigt däck är irriterande och kostar tid. Skogkedjor och skogsband skyddar våra däck mot skador från klippor eller trädstubbar. De säkerställer inte bara optimalt fäste och markskydd på vitt skilda underlag, utan garanterar också en effektiv arbetsmetod. Tidsödande och kostsamma reparationer på grund av olyckor och skador på våra maskiner kan därigenom förhindras. Kedjor och band från pewag är därför ett värdefullt stöd för professionellt arbete inom skogsbruket.

 

För mer säkerhet i skogen – pewags skogsprodukter!

 

Vi ger dig gärna råd och hjälper dig att välja rätt skogsprodukt. Skriv ett e-postmeddelande till pewagsweden(at)pewag.com eller ring vår kundtjänst på 0300-711 00

Mer information om våra skogsprodukter.