Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster med hög kvalitet. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder cookies. För mer information, se vår sekretesspolicy.

pewag @ Elmia Wood 2017


Meet us at pewag booth 821
 

pewag erbjuder toppmodern teknologi tillverkat i Europa


Den österrikiska premiumtillverkaren pewag är sedan två år tillbaka fullsortimentsleverantör av band och kedjor till skogsmaskiner. Under Elmia Wood i Jönköping den 7–10 juni presenterar pewag hela sitt sortiment, inklusive nya bluetrack combitrack.

pewag är sedan flera år tillbaka välkänt i Norden för sina kedjor med hög prestanda och kvalitet. När bluetrack lanserades 2015 utökades sortimentet med lika högkvalitativa band. Såväl banden som kedjorna är till 100 procent tillverkade i Europa, något som gör pewag unik i branschen.

 – Vi erbjuder ett komplett utbud av produkter inom skogsbruk. Bland annat banden bluetrack, de välkända skogskedjorna och redskapskedjorna för transporter, säger Maria Köck, General Manage, Snow and Traction Chains.

När pewag bluetrack lanserades i Norden kom den i tre modeller:

  • pewag bluetrack perfekt som är utformat för att klara extremt tuffa förhållanden. Bandet är speciellt utvecklat för stenig och brant terräng. Bandplattans utformning ger optimalt grepp och motverkar risken att det fastnar snö och lera mellan däcken och bandet.

  • pewag bluetrack duro är ett universellt allroundband som med sin breda yta och rundade kanter skonar underlaget. Det är ett band som passar perfekt för standardinsatser inom skogssektorn. Ger optimalt grepp oavsett underlag.

  • pewag bluetrack flow som är särskilt konstruerat för användning i lätt terräng och på känsliga underlag. Den breda täckningen hindrar maskinen från att sjunka i mjuk mark och skyddar däcken från vassa stenar och stubbar.

De tre modellerna har nu kompletterats med nya pewag bluetrack combitrack som är en kombination mellan bluetrack flow och bluetrack perfekt, anpassad för flera olika förhållanden. Samtliga modeller finns att se i pewags monter på Elmia Wood.

– Det är verkligen läge att besöka Elmia Wood och se nyutvecklade och innovativa bluetrack combitrack. Men även bluetrack flow wide som är en vidareutveckling av bluetrack flow, och särskilt konstruerad för att skydda marken i känslig terräng, säger Maria Köck.

Tillsammans med pewags kunniga personal i montern har du som besökare möjlighet att diskutera specifika och individuella lösningar för alla typer av utmaningar inom skogsbruket. Under mässan finns Hans Nicklasson, sales manager på pewag sweden, på plats.

– Jag vill gärna framhålla modellen bluetrack flow wide som ökar bärigheten och används vid våta marker. Det är den typen av band som efterfrågas allra mest i Norden, säger han.

Med över 500 utställare och 50 000 besökare från 50 länder, är Elmia Wood världens största internationella skogsmässa. Som vanligt satsar pewag på en monter fullmatad av nyheter och innovativa produkter. Här får besökarna även veta mer om den utmärkta service som många av de nordiska kunderna vittnar om.

– Vi är väldigt tacksamma för den värdefulla och återkommande feedback som vi får från maskinförare och personer i skogsbruksbranschen angående önskemål kring band och kedjor, säger Maria Köck och avslutar:

– pewag har även ett bra och nära samarbete med maskin- och däcktillverkare, vilket gör att vi alltid är uppdaterade vad gäller nya produkter och ny teknik. På så sätt kan vi utveckla våra produkter därefter.

News Selectionpewag Archive

Recent News

2017

2016

2015

2014